גוף בריא ונפש בריאה: יין אדום ורווחה נפשית.
כולנו יודעים שיש השפעה מכרעת על הבריאות שלנו ממה שאנחנו מכניסים לגוף.
בסקירת הספרות המעודדת בנושא יין אדום למשל, אנחנו מגלים שעיקר עם לא כל ההתייחסות היא לכך שיין בין היתר מונע מחלות לב, מוריד לחץ דם ומשפיע לטובה על מערכת העיכול. כמובן ההשפעה הטובה מתייחסת לרוב לאנשים בריאים, השותים כוס אחד ליום. וזה מצויין.
אך בוא נחשוב קצת גם מה השתיה עושה מבחינת הרווחה הנפשית.
מדי כמה שנים אני מבקר בדרום אפריקה. ללא כל ספק אחד ההיילייטים של כל ביקור הוא יום סיור במסלול היין באזור סטלנבוש, ליד קייפטאון. הנוף הוא מקסים, הכרמים הם יפיפיים. עוצרים לטעימת יין ביקב כלשהו, שומעים הסבר על ההיסטוריה של היקב, על האדמה, על ייצור היין. טועמים יין משובח, ובהמשך כמעט לוודאי ממשיכים לארוחה נפלאה במסעדה מומלצת בקרבת מקום.
רק בחוויה הזאת אפשר לזהות את התחושה הטובה הנובעת מעיסוק ביין:
– האטת הקצב, הנאה מהרגע;
– התפעלות מהסביבה ומהקשר לאדמה וטבע;
– ההנאה מהטעם והריח, ומהפעלת וחידוד החושים;
– הנאה מהעמקת והרחבת הידע מהביקור במקום;
– הנאה מהחברים או מבילוי המשפחתי באותה הזדמנות;
– עצם השתתפות בטעימת יין מביא תחושה טובה של סיפוק ושמחה.
הפסיכולוגיה החיובית מלמדת הרבה על ההנאה מאותם הדברים שעושים את החיים לדבר ששווה לחיות אותה. אך הפסיכולוגיה החיובית עצמה חוטאת במקום שבו היא ממעטת להדגיש את ההשפעות הגופניות על הרווחה הנפשית. תחושה גופנית טובה וגוף בריא תורמים רבות לנפש בריאה, ומקדמים אותנו לממש את שאיפתנו לצמיחה אישית.